Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ο μπιντές του δυτικού πολιτισμού...


του Γιάννη Αθανασιάδη.  
Πάντα πίστευα ότι αυτός ο δυτικός πολιτισμός ειναι ένας ιδεολογικός μπιντές, της πιο άθλιας βαρβαρότητας.
Οι δυτικοί ξέσκιζαν και ξεσκίζουν αιώνες τώρα τις αποικίες, τον τρίτο κόσμο, τα 3/4 του πλανήτη και των λαών που περιλαμβάνουν και κάνουν τον μπιντέ τους, με χάρτες δικαιωμάτων, κοινοβούλια, σοσιαλισμούς, κοινωνικά κράτη, ισότητες κλπ.
Ο Δυτικός "πολιτισμένος" , "δημοκράτης", πολίτης δεν νοιάζεται και δεν νοιάστηκε ποτέ για τα αιματοβαμμένα λάφυρα της αποικιοκρατικής λεηλασίας που χρησιμοποιούσε για την άνεση του και τον κοινωνικό χαρακτήρα της μητρόπολης του.
Αντίθετα διεκδικούσε μεγαλύτερη άνεση και πληθώρα αγαθών, κάνοντας την πάπια στο ζήτημα της προέλευσης τους ή στέλνοντας κάρτες unisef για να έχει και την συνείδηση του ήσυχη!
Απεργίες, συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, ακόμα και επαναστάσεις, πατούσαν και πατούν πάνω στους πολτοποιημένους λαούς του λεγόμενου τρίτου κόσμου.
Μόνο με αποανάπτυξη, τοπική αυτάρκεια τουλάχιστον στην διατροφή και την στέγη, ανταλλακτική συνεργασία με τις άλλες οργανωμένες κοινωνίες και αλληλέγγυες δομές σε ζητήματα υγείας παιδείας και περίθαλψης, μπορεί να μπει φρένο στον κατήφορο της αυτοκαταστροφής του ανθρωπινου είδους.
Εκεί που φτάσαμε πρέπει να θυσιάσουμε πολλά για να επανεκκινήσουμε από άλλο δρόμο αυτό που λέμε, πρόοδο της ανθρωπότητας.
Και κυρίως ... να απονομιμοποιήσουμε ηθικά τον καπιταλισμό.Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.