Χίλιες φορές σκλάβος...


 
Χίλιες φορές να είσαι πεσμένος στα γόνατα και να έχεις διαχωρίσει την θέση σου με τους εισβολείς αποικιοκράτες. Καλύτερα σκλάβος παρά «ελεύθερος» στα μέτρα της Ελευθερίας που σου ορίζουν οι κατακτητές σου. 
 
Σκλαβωμένος και αξιοπρεπής να ξέρεις ότι από πάνω είναι οι εξουσιαστές και οι ελληνομασκοφόροι που τους φυλάνε τα πόδια για το ψίχουλο της δόξας της ματωμένης εξουσίας τους.
 
Αυτό εδώ δεν είναι Ελευθερία, αυτό εδώ είναι αποδοχή της δουλοπρέπειας περιμένοντας τον αφέντη της αποικίας να σου δώσει ένα ξεροκόμματο και να νιώθεις ευτυχισμένος που έχεις την τιμή να εργάζεται με το τσαπί στα κτήματα του κοτζαμπάση. 
 
Να καμαρώνεις που θα έχει το ελεύθερο ο Αφέντης Θεσμός θα σου βιάσει την κόρη και γαλαζοαίματο σπέρμα θα κυλήσει στο βρώμικο κύτταρό της. 
 
Να καμαρώνεις στο μαχαλά ότι η γυναίκα σου πλένει τα βρακιά της Βασίλισσας Αγκέλας και αυτά ανεμίζουν σαν σημαίες στο σχοινί της μπουγάδας του φτωχοκάλυβού σου.
 
Χίλιες φορές σκλάβος, με χαλκά βαρύ στο πόδι να σε πονάει και κάθε φορά που το βλέπεις να οργίζεσαι και να μετράς ανάποδα τα δευτερόλεπτα που θα κάνεις το ντου ενάντια στον δεσμοφύλακά σου και θα του φας το λαρύγγι. 
 
Να κλείνεσαι στο υπόγειο και να μαθαίνεις στο παιδί σου τους όρους της πραγματικής ελευθερίας βάζοντας να αποστηθίσει τους κανόνες που ορίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να το κοιμίζεις με ιστορίες όπως αυτές του Σπάρτακου και του Κατσαντώνη. 
 
Να του μαθαίνεις κρυφά ιστορία ότι οι σκλάβοι σε τούτη την χώρα άλλαζαν αφεντικά αλλά διαχώρισαν την θέση τους από τα δουλικά και τους ραγιάδες. 
 
Δεν φόρεσαν ποτέ τον φουλάρι των Βαυαροκρατών για να πάρουν μερτικό πουλώντας πατρίδα. Κατουρούσαν κρυφά στα Ανάκτορα του Όθωνα και στους Κήπους της Αμαλίας όσο οι πατριδοκάπηλοι με το σπαθί της εξουσίας που τους έδωσαν οι Αφέντες Ευρωπαίοι, έβαζαν στα κελιά Κολοκοτρωναίους και δολοφονούσαν πισώπλατα Καραϊσκάκηδες.
 
Χίλιες φορές στην απειλή του ικριώματος ως απείθαρχος σκλάβος παρά ως πειθαρχημένος στους κανόνες της υποτελούς Ελευθερίας των αποικιοκρατών. 
 
Χίλιες φορές να στήνεσαι στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για προδοσία εναντίον του Όθωνα παρά να σε ταΐζει καροτάκια πουρέ η Βαυαρή μπυροκανάτα. 
 
Καλύτερα μόνο το μαστίγιο παρά το καρότο. Μόνο μαστίγιο για να μετράς τις βουρδουλιές στην πλάτη σου και να τις κάνεις όρκους υπέρ της πραγματικής ελευθερίας σου. 
 
Κάθε βουρδουλιά σε σένα χίλιες μαχαιριές την στιγμή που θα είσαι τετ α τετ πρώτα με αυτόν που σε παρέδωσε ως σκλάβο στον αποικιοκράτη και μετά με τον ίδιο τον Αφέντη.
 
Χίλιες φορές σκλάβος, να μην έχεις δικαίωμα διαπραγμάτευσης και να μην καταντάς ο άβουλος αποδέκτης των μέτρων που θα μεταρρυθμίσουν την αποικία πατρίδα σου. 
 
Να είσαι εκτός αυτών των δείπνων και τραπεζιών που κάνουν δουλικά με το προσωπείο της δημοκρατίας με τους αφέντες τους, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη μάσκας για να καλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. 
 
Να μην είσαι μέσα σε αυτούς που πολεμάνε για το «κοινό μέλλον με όραμα» του ολοκληρωτισμό της Μεγάλης Ιδέας της Ευρώπης (το ίδιο όραμα είχε και ο Χίτλερ). 
 
Να σε έχουν δεμένο με πραγματικές αλυσίδες δηλώνοντας έτσι τον φόβο τους για σένα και όχι με ανελεύθερες «δημοκρατικές» αλυσίδες νομίζοντας ότι από εσένα εξαρτάται η Βασιλεία της Ε.Ε. και να καμαρώνεις σαν δούλος δύο αφεντάδων ότι από τα δικά σου «βαρίδια» εξαρτάται η εξουσία τους. 
Χίλιες φορές σκλάβος να οραματίζεσαι τον κόσμο με μία ημέρα ελευθερίας παρά δούλος και επιλεκτικά από την εξουσία ελεύθερος να κλειδώνεις με χαλκάδες τα ίδια σου τα πόδια. 
 
Σκλάβος της υπέρτατης αξίας χίλιες φορές, παρά δούλος για μια ώρα αναξιοπρέπειας που προσωποποιείται μέσω ψήφου σε υποτακτικούς, λιμοκοντόρους, βαυαρολάτρεις, βασιλοκαθεστωτικούς, ραγιαδόσκυλους, αριστεροπατριωτικοπροδότες.-