Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Στοιχεία ΔΝΤ. Απίστευτο: Το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 152 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Στα 152 τρισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο
στην ιστορία, έφτασε το παγκόσμιο χρέος το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που αποτελούν τη διεξοδικότερη έως τώρα έρευνα πάνω στο ζήτημα.
 

Δηλαδή το χρέος είναι υπερδιπλάσιο από την οικονομική δραστηριότητα ολόκληρης της υφηλίου – και συγκεκριμένα ανέρχεται στο 255% του παγκόσμιου ΑΕΠ – τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων και ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς από τα χρόνια της κρίσης.
 

«Το παγκόσμιο χρέος είναι μία από τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του δημοσιονομικού τμήματος του ΔΝΤ, Βίτορ Γκάσπαρ.

Περίπου τα δύο-τρίτα του παγκόσμιου χρέους, ήτοι σχεδόν 100 τρισεκατομμύρια δολάρια, βαραίνουν τον ιδιωτικό τομέα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και το δημόσιο χρέος όμως έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης.
 

Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι συγκεντρωμένο στις ανεπτυγμένες και πλούσιες χώρες, όμως το πρόβλημα αγγίζει και πολλές αναπτυσσόμενες δυνάμεις, με κυριότερο παράδειγμα την Κίνα, που έχει αυξήσει κατά πολύ τον δανεισμό της τα τελευταία χρόνια.


imerisia
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 komentar:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.