Ρατσιστική επίθεση σε τυφλή κοπέλα από οδηγό λεωφορείου!

Η είδηση που έχει προκαλέσει θυμό και αντιδράσεις έγινε γνωστή από το post της Ιωάννας στο Facebook. 

H Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών "Λάρα" επιβιβάστηκε χθες μαζί με τον σκύλο-οδηγό της σε λεωφορείο, από στάση επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι.   

Στο post, εξηγεί όλα όσα έγιναν χθες στο λεωφορείο, αλλά και όσα ακολούθησαν μετά στο αστυνομικό τμήμα , εξίσου θλιβερά:

"Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι  ενώ σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω.  

Επειδή λοιπόν, ο οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία (κι όχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά υπαίτια, λες και διέπραξα κανένα έγκλημα σε 4-5 αστυνομικούς που μπλόκαραν το λεωφορείο στη στάση, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τίποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του ‪#‎ΟΑΣΑ‬ στον οποίο παρεπιπτόντως, είχαμε απευθύνει επιστολή, ένα μήνα πριν.

Ειρωνία, χθες ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου - οδηγού της σχολής "Λάρα" να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων...   Πάμε λοιπόν στο τμήμα.

 Αφού δέχτηκα τηλέφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, ο οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός έχει παιδιά, άρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διότι αναφέρθηκε στη Μέη κι όχι σε έμενα, λες κι εγώ τον σκύλο - οδηγό τον εχω για πλάκα.  

Μετά, προσπαθούσε να  επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπόν πως το επάγγελμα της, είναι επιλογή της. 

Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός. Δεν δέχομαι ρατσισμό από άποψη γαμώ το κερατό μου.   Πως αν ήταν άλλος άνθρωπος με απώλεια όρασης θα είχε βάλει τα κλάματα και θα είχε φύγει κακείν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα πόδια.  

Κι εγώ, οφείλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο για αυτούς που δεν μπορούν. Μετά, ανέλαβε ο διοικητής ο οποίος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρέπει να δίνουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κλπ. κλπ. 

Του απάντησα λοιπόν πως ο ανθρωπισμός θέλει αρχίδια κι όχι όταν φτάνουμε στην αστυνομία (που είχε ο ίδιος καλέσει) κι αποδεικνύεται πως ο οδηγός έχει άδικο να μου το παίζει ανθρωπιστής. 

Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διότι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε έναν σκύλο - οδηγό-τυφλών.."

 

enallaktikos