Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Τεράστιες διαδηλώσεις στο Λονδίνο. Σιγή ιχθύος από τα media (βίντεο)...

Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν στο Λονδίνο την Κυριακή 6 Μαρτίου, που δεν προβλήθηκαν από σχεδόν κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. 

Οι διαδηλώσεις αφορούν και την Ελλάδα, καθώς στρέφονταν εναντίον της Τουρκίας και υπέρ των Κούρδων.Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το κτίριο του BBC και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην Trafalgar square. Οι διαδηλωτές ζητούσαν να σπάσει η σιωπή κατά των Κούρδων, οι οποίοι αγωνίζονται από το 1984 για αυτονομία και ανεξαρτησία.Όμως η διαμαρτυρία σχετιζόταν και με την σιωπή που υπάρχει στα Βρετανικά και Ευρωπαϊκά media για την επί μήνες επίθεση των Τουρκικών δυνάμεων εναντίον των Κουρδικών περιοχών, όπως το Ντιγιαρμπακίρ.

Οι Τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν τους Κούρδους μαχητές του PKK, αλλά και τους πολίτες μέσα στις πόλεις, που ανήκουν μεν στην Τουρκία, αλλά η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κουρδικής καταγωγής.


Τα συνθήματα και τα πανό που κυριάρχησαν στην διαδήλωση έγραφαν «Σταματήστε τον πόλεμο της Τουρκίας κατά των Κούρδων», «Σπάστε την σιωπή κατά των Κούρδων», «Το Ισλαμικό Κράτος είναι κατασκεύασμα της Τουρκίας», ενώ απαιτήθηκε από την Βρετανική κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει να χτυπάει την Κουρδική μειονότητα.


Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει από το έδαφός της θέσεις των Κούρδων της Συρίας που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους και ουσιαστικά βοηθάει τους ισλαμοφασίστες του Ισλαμικού Κράτους.


Πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Μαρτίου, ξέσπασαν μεγάλες διαδηλώσεις στην Νοτιοανατολική Τουρκία και κυρίως στο Ντιγιαρμπακίρ, κατά των δυνάμεων ασφαλείας που επιτίθενται στους Κούρδους. Οι διαδηλώσεις διαλύθηκαν βίαια από τις Τουρκικές αρχές, με χρήση δακρυγόνων, χημικών, με αντλίεςνερού και πλαστικές σφαίρες.

Το Ντιγιαρμπακίρ βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό και σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τον Δεκέμβριο του 2015!
odosdrachmis
Πηγές:

https://www.rt.com/uk/334745-london-protest-kurds-turkey/
https://www.rt.com/news/334352-turkey-police-kurds-protests/
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.