Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Προβάδισμα του Brexit για 2 μονάδες δείχνει νέα δημοσκόπηση...

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ICM, υποδηλώνοντας ότι η εσωκομματική διαμάχη στους Συντηρητικούς ίσως έχει πλήξει την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να κρατήσει τη χώρα εντός της ΕΕ.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσεται υπέρ της
αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ανήλθε στο 43%, 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα συγκριτικά με αντίστοιχη δημοσκόπηση που έγινε πριν από μία εβδομάδα και το υψηλότερο από τότε που η ICM άρχισε να διεξάγει δημοσκοπήσεις με το συγκεκριμένο ερώτημα τον Μάιο του 2015.
Τρεις μήνες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η δημοσκόπηση με δείγμα 2.000 ατόμων που διεξήχθη στις 18-20 Μαρτίου έδειξε ότι το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ την παραμονής στην ΕΕ διαμορφώνεται στο 41%, συγκριτικά με 43% μια εβδομάδα νωρίτερα.
Ο Κάμερον βρίσκεται αντιμέτωπος με μια από τις βαθύτερες κρίσεις στα 10 χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία των Συντηρητικών μετά την παραίτηση του ευρωσκεπικιστή υπουργού του Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.
Εταιρίες όπως η BP και η GlaxoSmithKline έχουν προειδοποιήσει ότι η βρετανική οικονομία των 2,9 τρισ. δολαρίων θα βρεθεί αντιμέτωπη με χρόνια αβέβαιων διαπραγματεύσεων εάν οι ψηφοφόροι ταχθούν υπέρ ενός διαζυγίου με την ΕΕ, με την Goldman Sachs να υποστηρίζει ότι η στερλίνα θα μπορούσε να χάσει έως και το ένα πέμπτο της αξίας της.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που τάσσεται υπέρ του Brexit, δήλωσε ότι το Λονδίνο, το μόνο χρηματοπιστωτικό κέντρο που ανταγωνίζεται τη Νέα Υόρκη, θα μπορούσε να ακμάσει εκτός της ΕΕ. «Νομίζω ότι το Σίτι θα συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση έξω από την ΕΕ και μάλιστα σημαντική άνθιση», δήλωσε ο Τζόνσον σε επιτροπή του κοινοβουλίου.

topontiki.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.