Εξοργιστική ερώτηση δικαστίνας σε θύμα βιασμού: «Δοκίμασες να κλείσεις τα πόδια;»...

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία όταν μια γυναίκα δικαστής κατά την διάρκεια εξέτασης ενός θύματος βιασμού στο δικαστήριο, ρώτησε την κοπέλα αν δοκίμασε να κλείσει τα πόδια της!
Όπως αναφέρει το The Local, πρόκειται για την María del
Carmen Molina Mansilla με έδρα στη βόρεια Ισπανία η οποία ρώτησε τη κοπέλα, θύμα βιασμού: «Έκλεισες τα πόδια σου και όλα τα γυναικεία όργανά σου;».
Η κοπέλα είχε ζητήσει τη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά του εν λόγω άνδρα. Μάλιστα, είναι τεσσάρων μηνών έγκυος, και εμφανίστηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στη Βιτόρια, στις 16 Φεβρουαρίου για να κάνει μια καταγγελία σε βάρος ενός άνδρας που την «κακοποιούσε σεξουαλικά και ψυχικά κατ’ επανάληψη».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δικαστής τώρα είναι αντικείμενο καμπάνιας κατά των διακρίσεων και κατηγορείται πως με τις ερωτήσεις της προσέβαλε μια γυναίκα, την ώρα μάλιστα που περιέγραφε την φρικτή εμπειρία του βιασμού της, και πως επέδειξε μεροληψία εναντίον της.
Ο οργανισμός «Clara Campoamor Association», μια φεμινιστική ομάδα στήριξης θυμάτων φυλετικής εγκληματικότητας, απαιτεί την πλήρη έρευνα σχετικά με μια γυναίκα δικαστή μετά τις «προσβλητικές ερωτήσεις που έκανε σε ένα θύμα βιασμού».
«Έδειξε ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει το θύμα, συνέχιζε τις ερωτήσεις χωρίς να περιμένει απαντήσεις και μάλιστα οι ερωτήσεις ήταν όλες επιθετικές», λέει μέλος της οργάνωσης.
«Η δικαστής έδειξε εμφανή δυσπιστία στην μαρτυρία του θύματος, όπου της έκανε ερωτήσεις χωρίς να της επιτρέπει να απαντά κάνοντας μάλιστα προσβλητικά ερωτήματα» εξήγησε η Blanca Estrella Ruiz του οργανισμού.
«Δυστυχώς, η συμπεριφορά αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά συνηθισμένη από την συγκεκριμένη δικαστή», καταγγέλλουν οι οργανώσεις στην Ισπανία.

tribune.gr