>

Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούσαν προχθές για χτύπημα στην Άγκυρα! (έγγραφο)...

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία, δύο μόλις ημέρες πριν το νέο πολύνεκρο χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας.
Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία, η οποία εκδόθηκε στις
11 Μαρτίου, δηλαδή την Παρασκευή (!!!) έγινε σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή Bahcelievler της Άγκυρας, καθώς είναι πιθανός στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, ειδικά κοντά σε κυβερνητικά κτήρια.
Δύο μόλις μέρες μετά σημειώνεται η πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Άγκυρας με τουλάχιστον 27 νεκρούς και 74 τραυματίες.
Η επίθεση από τις τουρκικές Αρχές αποδίδεται αμέσως στους «τρομοκράτες» Κούρδους, λίγες μόλις ώρες μετά που ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυπτε πως η Ρωσία έχει στοιχεία για την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Αρκετά βολικό λοιπόν για το καθεστώς Ερντογάν να πέσει εκ νέου η ευθύνη στους Κούρδους.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη τυφλή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής οι δύο πρώτες, οι οποίες αποδόθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος αποτελούν και τις μοναδικές ενέργειες τις οποίες ουδέποτε έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.
us_embassy
tribune.gr

Related Posts