Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα από διοξείδιο του άνθρακα μέσω νανοτεχνολογίας...


Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.
Carbon-The-public-enemy-864x400_c
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από ερευνητές από τα
πανεπιστήμια Βάντερμπιλτ και Τζωρτζ Ουάσιγκτον μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα σε νανοσωλήνες άνθρακα για χρήση σε μπαταρίες.
Οι μπαταρίες αυτές μπορούν να τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα, αποδίδοντάς τους αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, αναφέρουν οι ερευνητές.
«Η εξέλιξη αυτή ξεκλειδώνει ένα ολόκληρο καινούριο πεδίο έρευνας», δήλωσε ο μηχανολόγος μηχανικός Κάρι Πιντ, μέλος της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας.
«Τώρα μπορούμε να συλλέγουμε διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και να το χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία διαφόρων προϊόντων, ξεπερνώντας μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και του περιβάλλοντος», πρόσθεσε.
Το διοξείδιο του άνθρακα που λαμβάνεται από εξατμίσεις, καμινάδες ή απευθείας από την ατμόσφαιρα μπορεί να αποτελέσει δομικό υλικό για έως και το 40% μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, υποστηρίζει ο Πιντ.
Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη της αφαίρεσης διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, οι δοκιμές της έρευνας δείχνουν ότι το διοξείδιο του άνθρακα έχει οικονομική αξία. Συγκεκριμένα ένα κιλό διοξειδίου του άνθρακα έχει αξία 18 δολαρίων ως υλικό μπαταρίας, εκτιμούν οι ερευνητές.
«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε νέο ηλεκτρικό όχημα ή εγκατάσταση μπαταριών μεγάλης κλίμακας θα μας επιτρέπει όχι μόνο να διορθώσουμε τις περιβαλλοντικές αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά και θα συνεισφέρει προς ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας», κατέληξε ο Πιντ.

enallaxnews.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.