Επιστημονικοφανής αγυρτεία.

ImageΓράφει ο Κλεισθένης.

 

 

 

Άγιες μέρες λένε πολλοί, η θρησκευτικότητα στο ζενίθ, τι μ' έπιασε και γράφω για τέτοια θέματα;

 

Ο λόγος είναι ο θυμός απέναντι στην παραποίηση της ιστορίας, της επιστημονικής αλήθειας, της λογικής.

 

Αγύρτες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον.

 

Η αγυρτεία για να γίνει πιστευτή πρέπει να φορέσει επιστημονικό μανδύα. Η επιστήμη όμως είναι ενάντια σε κάθε μορφής αγυρτεία, η επιστήμη καταδικάζει καθένα που προσπαθεί με επιστημονικοφανή τρόπο να παρουσιάσει τις βλακείες, τα μυθεύματα και τις ηλίθιες δοξασίες σαν αληθή και εφευρίσκει κάθε είδους τεχνάσματα έτσι ώστε να παρουσιάσει τις απόψεις του σαν επιστημονικά τεκμηριωμένες.

 

Η αστρολογία, η χαρτομαντεία, η μελλοντολογία και κάθε τέτοιου είδους βλακείες μας παρουσιάζονται σαν επιστημονικώς αποδεδειγμένα χρησιμοποιώντας επιστημονικούς όρους κατά το δοκούν και πολλές φορές “άγαρμπα”.

 

Ακούμε πχ τους αστρολόγους να μιλούν για τρίγωνα αστέρων για αστερισμούς, για πλανήτες και άλλα πολλά θέλοντας να μας πείσουν ότι χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους για τις προβλέψεις τους.

 

Φυσικά δεν πείθουν παρά μόνο λίγους αφελείς, ωστόσο εκμεταλλεύονται αισχρά όχι μόνο τους αφελείς που τους πιστεύουν αλλά και πολλούς απελπισμένους.

 

Εκτός όμως αυτών των αγυρτών έχουμε και τους “επιστήμονες” αγύρτες. Εδώ και κάμποσα χρόνια πολλοί εξ αυτών βάλθηκαν να εξηγήσουν “επιστημονικά” τις όποιες βλακείες και ηλιθιότητες αναγράφονται στα λεγόμενα ιερά βιβλία των θρησκειών.

 

Έρευνες με “καθηγητές” πανεπιστημίων για το πως μπορεί μία γυναίκα να κυοφορεί και το κύημα να μην έχει πατέρα, έρευνες για το πως άνοιξαν τα ύδατα για να περάσουν οι Ισραηλίτες και πως μετά έκλεισαν για να πνιγούν οι Αιγύπτιοι. Έρευνες για την “ιερή” σινδόνη, έρευνες για την σταύρωση, έρευνες για την ανάσταση κτλ.

 

Μπορεί σε θρησκευτικό επίπεδο πολλοί να πιστεύουν σαν αληθινά αυτά τα γεγονότα αλλά η επιστήμη δεν μπορεί να συνεπικουρεί στο να θεωρούνται αυτά τα γεγονότα σαν αληθινά και περισσότερο να ψάχνει επιστημονικοφανείς εξηγήσεις. Αυτό είναι σκοταδισμός.

 

Η θρησκευτική “αλήθεια” που πιστεύει ο πιστός δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική αλήθεια.

 

Η επιστήμη δεν μπορεί να δεχτεί σαν αληθή γεγονότα όσα είναι αφηγήσεις και μάλιστα πολλά χρόνια μετά, κάποιων των οποίων οι προθέσεις και οι επιδιώξεις κάθε άλλο παρά την αλήθεια εξυπηρέτησαν.

 

Η επιστήμη μπορεί να δέχεται μόνο τα ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα και τις επιστημονικά αποδεδειγμένες δοξασίες.

 

Κάθε προσπάθεια επιστημονικοφανούς ερμηνείας, ιδιαίτερα θεολογικών θεμάτων, εξυπηρετεί συμφέροντα και αλλότριες επιδιώξεις πλην της επιστημονικής αλήθειας.

 

Η καταδίκη όλων αυτών των προσπαθειών για ηθελημένη εξαπάτηση των απλών ανθρώπων είναι επιβεβλημένη.

 

Είναι άλλο πράγμα η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να πιστεύει ότι θέλει και άλλο η παραποίηση της επιστήμης για την αληθοποίηση των βλακωδών, παιδαριωδών και ηλιθίων δοξασιών.

 

Κατά τα άλλα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα.