Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Οριο δύο παιδιών μόνο για τις οικογένειες μουσουλμάνων

Ολόκληρες συνοικίες ισοπεδώθηκαν στις πρόσφατες ταραχές

Μέτρο-σοκ για τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοινώθηκε στη Μιανμάρ, στον απόηχο των τελευταίων συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών.

 Το κρατίδιο του Ρακχάιν επέβαλε μόνο στους μουσουλμάνους κατοίκους δύο δημοτικών διαμερισμάτων όριο δύο παιδιών ανά οικογένεια, όπως μετέδωσε το Σάββατο το Associated Press. Στις συγκεκριμένες περιοχές οι μουσουλμάνοι φτάνουν το 95% του τοπικού πληθυσμού, αν και στο σύνολο της χώρας δεν ξεπερνούν το 4% μεταξύ των 60 εκατ. κατοίκων της χώρας.

Προηγήθηκε μία σειρά βίαιων συγκρούσεων μεταξύ του ντόπιου πληθυσμού και βουδιστών, παράλληλα με τις αρχές ασφαλείας της χώρας. Σε διεθνές επίπεδο πολλοί αποδίδουν προθέσεις εθνικής εκκαθάρισης στην κυβέρνηση της χώρας.
Τα δύο δημοτικά διαμερίσματα, το Μπουθιντόνγκ και το Μαντάου, βρίσκονται στο δυτικό άκρο της χώρας και στα σύνορα με το Μπαγκλαντές.
Εάν εφαρμοστεί τελικά, το μέτρο αυτό θα είναι πιθανώς το μόνο παγκοσμίως που θα επιβάλλει περιορισμό στις γεννήσεις με βάση θρησκευτικά κριτήρια.
Η Κίνα εφαρμόζει ήδη εδώ και δεκαετίες πολιτική ενός παιδιού ανά οικογένεια, αλλά χωρίς θρησκευτικούς περιορισμούς και με εξαιρέσεις για τις μειονότητες.
Η Ινδία δοκίμασε τη δεκαετία του 1970 να προχωρήσει σε επιβεβλημένη στείρωση των ανδρών, αλλά η κατακραυγή για το μέτρο ανέστειλε τελικά την εφαρμογή του.

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.