Ο από μηχανής θεός ήταν “Κινέζος”.

 

Image

Ο Κλεισθένης σχολιάζει.

 

Χαράς ευαγγέλια, σωθήκαμε.

Θα ξεπουλήσουμε την χώρα στους Κινέζους που σαν λαός με μεγάλη ιστορία συνυπήρχαν με τους αρχαίους Έλληνες όταν το θέατρο ανακάλυψε τον από μηχανής θεό. Δεν μας έκατσε από μηχανής θεός με κελαμπία, κρίμα. Οι αρχαίοι Έλληνες μίλησαν για από μηχανής θεό, δεν προσδιόρισαν την εθνικότητά του.

 

Παλιότερα ήμασταν προσδεδεμένοι στο άρμα της Αγγλίας, μετά αγκιστρωθήκαμε στις ΗΠΑ, ο Σημίτης μας σφιχτόδεσε στην Γερμανία, ο Καρατζαφέρης ήθελε την Ρωσική αρκούδα και τώρα ο Αντωνάκης μας τοποθετεί κάτω απ' την προστασία του Κινέζικου δράκου. Γιατί πρέπει σώνει και καλά κάπου να είμαστε, κάπου να ανήκουμε; Τώρα τι θα κάνουμε που τόσα χρόνια κινηθήκαμε με βάση το δόγμα Καραμανλή ότι “ανήκουμε εις την δύσιν”; Αν κινηθείς δυτικά θα περάσεις την Αμερική, την Ιαπωνία και νάσου η Κίνα, άρα η Κίνα δεν είναι ανατολικά αλλά δυτικά, άρα είναι δύση.

 

Ακόμη δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε στην Κίνα, την οποία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, άρχισαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ τους ύμνους για την Κινεζική οικονομία, το κινεζικό πολιτικό σύστημα(;) την Κινεζική εργατικότητα, το Κινεζικό οικονομικό θαύμα.

Τώρα τα Κινεζικά προϊόντα δεν είναι κακοφτιαγμένα, δεν είναι χωρίς προδιαγραφές, δεν είναι “Κυριακής χαρά, Δευτέρας λύπη”, ξαφνικά έγιναν αξιόπιστα, ανταγωνιστικά. Ακόμη είναι αρχή, το τι μ@λακίες θα μας πουν ακόμη τα δουλικά των καναλιών δεν περιγράφεται, υπομονή νάχουμε και καλή διάθεση. Το τι κάνει κάποιος για να έχει τον καθημερινό “άρτο” δεν λέγεται. Τώρα αν αναρωτηθεί κάποιος εμείς τι φταίμε να ακούμε τέτοιες αηδίες, μπορεί κάλλιστα να κλείσει την TV.

Κατά τα άλλα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.