Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Οι ταραγμένες νύχτες της Στοκχόλμης

φωτ:Reuters 
Μικρότερης έκτασης τα επεισόδια

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία- η οποία ενισχύθηκε με την άφιξη δυνάμεων από γειτονικές πόλεις- οι ταραχές στις φτωχές γειτονιές της Στοκχόλμης συνεχίστηκαν για έκτη νύχτα, αν και τα επεισόδια ήταν μικρότερης έντασης. Την Παρασκευή, βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Έρεμπρο, 160 χλμ δυτικά της σουηδικής πρωτεύουσας όπου ένα σχολείο πήρε φωτιά και αρκετά οχήματα καταστράφηκαν.
φωτ:Reuters Περίπου 200 ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν στα προάστια της Στοκχόλμης το βράδυ της Παρασκευής αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν νέα σοβαρά κρούσματα βίας. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Στοκχόλμη απηύθυναν έκκληση προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα επίφοβα σημεία στη σουηδική πρωτεύουσα.
Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, και είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.