Όλοι αθώοι

Δικαστήριο στα Τρίκαλα αθώωσε κατηγορούμενο που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του και επέρριψε τις ευθύνες στο ΙΚΑ, με το σκεπτικό πως, αν και είχε ενημερωθεί για τον θάνατο της γυναίκας, εξακολουθούσε να βάζει τα χρήματα της σύνταξης στον τραπεζικό της λογαριασμό. Αρχικά, θέλω να χαιρετίσω την απόφαση του δικαστηρίου επειδή δεν έριξε τις ευθύνες στην νεκρή γυναίκα. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα.
Η απόφαση του δικαστηρίου να ρίξει τις ευθύνες στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και να αθωώσει τον γιο που έβρισκε χρήματα στο λογαριασμό της μητέρας του βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Ο γιος δεν απέκρυψε τον θάνατο της μητέρας του. Δεν την έβαλε στην κατάψυξη, ούτε την έθαψε στον κήπο. Έκανε όλες τις διαδικασίες που κάνουμε όλοι μας όταν χάνουμε ένα πρόσωπο της οικογένειάς μας.
Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν έκαναν τη δουλειά τους. Οπότε, έχουν την ευθύνη για τη συνέχιση της καταβολής της σύνταξης της νεκρής γυναίκας.
Έχει γίνει πόλεμος τα τελευταία χρόνια για συντάξεις σε νεκρούς, για τους τυφλούς της Ζακύνθου και της Χίου, για ανάπηρους που είναι πρωταθλητές, και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Κανείς δεν λέει, όμως, πως αυτά γίνονταν από ανθρώπους των δυο κομμάτων που είχαν την εξουσία –της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-, για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και την τσέπη τους.
Φυσικά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ελεύθεροι κυκλοφορούν και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ που έδιναν συντάξεις σε νεκρούς.
Όχι μόνο είναι ελεύθεροι αλλά συνεχίζουν να είναι στις θέσεις τους.
Είναι πολύ εύκολο να λες πως οι πολίτες είναι απατεώνες και να καθαρίζεις.
Επίσης, είναι πολύ βολικό να φταίνε μόνο οι πολίτες, ώστε τα ρουσφέτια και οι κομπίνες να συνεχίζονται.
Η αθώωση του κυρίου που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του είναι το πρώτο βήμα.
Το δεύτερο –και σημαντικότερο- είναι να καταδικαστούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ που δεν έκαναν τη δουλειά τους.
Αυτό το βήμα δεν θα γίνει ποτέ.
Γιατί ζούμε στη χώρα που ο πρωθυπουργός της έχει διορίσει στο Μουσείο της Ακρόπολης τους συμπατριώτες του από την Καλαμάτα, και μιλάει για αξιοκρατία.
Και, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο γιος αθωώθηκε για να μην καταδικαστούν οι υπεύθυνοι του ΙΚΑ.
Αν καταδικαζόταν ο γιος, θα έπρεπε να καταδικαστούν και αυτοί που έδιναν τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του. Και δεν έδιναν μόνο αυτή τη σύνταξη…
Πηγή: