Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Γ. Βαρουφάκης: «H Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας έχει ενστερνιστεί την διάλυση της ευρωζώνης»

 

 

Ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, σε αντίθεση με την κ. Μέρκελ, έχει ενστερνιστεί τη διάλυση της ευρωζώνης.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος, «όπως προκύπτει από έγγραφο το οποίο εστάλη στο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας μέμφεται τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για τις προσπάθειές του να διασώσει το Ευρώ και να κρατήσει σε αυτό την Ελλάδα».

 

«Η ΕΚΤ ανέλαβε μεγάλο ρίσκο, αφού δεν μπορούσε να θεωρηθεί απίθανη μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρεται στο έγγραφο της Bundesbank, η οποία αναρωτιέται γιατί οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να δανείζονται με επιτόκια μικρότερα του 7%.

Πηγή:

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.