Ένας μόνος του, όλοι μαζί;



Άντρας φύτεψε μόνος του δέντρα σε έκταση 1360 στρεμμάτων!


Σχεδόν πριν από 30 χρόνια, ένας έφηβος, που ονομαζόταν Jadav Molai Payeng, άρχισε να φυτεύει σπόρους σε μια εντελώς άγονη περιοχή, κοντά στη γενέτειρά του στη βόρεια Ινδία, με στόχο να αναπτυχθεί έντονη βλάστηση στην περιοχή. Λίγο αργότερα, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το όνειρό του, κι έτσι μετακόμισε στην άγονη περιοχή, ώστε να μπορεί να φυτεύει σπόρους για πολλές ώρες μέσα στη μέρα. Σήμερα, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, το σημείο αυτό φιλοξενεί μια ζούγκλά έκτασης 1.360 στρεμμάτων, την οποία ο Payeng φύτεψε εντελώς μόνος του.
Perierga.gr - Άντρας φύτεψε μόνος του δέντρα σε έκταση 1360 στρεμμάτων!
Όπως δηλώνει ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν γύρω στο 1979, όταν έπειτα από πλημμύρες πολλά ερπετά ξεβράστηκαν μέχρι την ακτή της κοντινής θάλασσας. Μερικές μέρες αργότερα, κι αφού τα νερά από τις πλημμύρες είχαν υποχωρήσει, ο Payeng, είδε ότι τα ερπετά πέθαιναν από τη ζέστη, καθώς δεν υπήρχε κάποιο δέντρο ή σκιερό σημείο να προφυλαχθούν. Αυτή η εικόνα τον οδήγησε σε αυτή την κίνησή του, για την οποία σήμερα έγινε γνωστός.
Μπορεί να χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο η αφοσίωση που έδειξε ο Payeng στη φύτευση σπόρων, δεν χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για τη ​​φύση να επωφεληθεί από τη φύτευσή τους. Κατανοώντας τη σημασία της οικολογικής ισορροπίας, ο Payeng μετέφερε στην περιοχή ακόμη και μυρμήγκια για να ενισχύσει τη φυσική αρμονία. Σύντομα η άγονη περιοχή μετατράπηκε σε ένα λειτουργικό οικοσύστημα που κατάφερε να φιλοξενεί πλήθος φυτών και ζώων.
Perierga.gr - Άντρας φύτεψε μόνος του δέντρα σε έκταση 1360 στρεμμάτων!
Η ζούγκλα φέρει το όνομα του εμπνευστή της, του Molai και αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλά πουλιά, ελάφια, ρινόκερους, τίγρεις, ελέφαντες και πολλά ακόμα είδη που κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο από την συρρίκνωση των βιότοπων και των δασικών εκτάσεων.

Πηγή: