Υεμένη Επείγον - Τα παιδιά μας χρειάζονται...

Αγαπητέ υποστηρικτή της UNICEF.
Στην Υεμένη έχει ξεσπάσει η χειρότερη επιδημία χολέρας στον κόσμο εν μέσω της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης. 

 
Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες καταγράφηκαν 400.000 πιθανά κρούσματα χολέρας και περίπου 1.900 θάνατοι που σχετίζονται με αυτά. Ζωτικής σημασίας υποδομές για την υγεία, την ύδρευση και την υγιεινή υπολειτουργούν εξαιτίας των εχθροπραξιών και δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση ασθενειών.

Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού, με το 60% του πληθυσμού να μην γνωρίζει από πού θα έρθει το επόμενο γεύμα. Σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά της Υεμένης είναι σοβαρά υποσιτισμένα, και συνεπώς πιο ευάλωτα στη χολέρα και άλλες ασθένειες, παγιδευμένα σε ένα φαύλο κύκλο θανάτου.

Στο νοσοκομείο τα παιδιά μετά βίας βρίσκουν τη δύναμη να αναπνεύσουν. Ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως οι εγκαταστάσεις υγιεινής και ύδρευσης, έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί.

Μαζί με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων έχουμε δημιουργήσει περισσότερα από 1.000 κέντρα θεραπείας για τη διάρροια και σημεία για την παροχή ενυδάτωσης από το στόμα. Η παροχή συμπληρωμάτων διατροφής, ενδοφλέβιων υγρών και άλλων ιατρικών προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων των ασθενοφόρων, συνεχίζεται, όπως και η ανοικοδόμηση υποδομών ζωτικής σημασίας - η αποκατάσταση των νοσοκομείων, των περιφερειακών κέντρων υγείας και του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αλλά υπάρχει ελπίδα. Περισσότερο από το 99% των ανθρώπων που είναι άρρωστοι με υποψία χολέρας και που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας επιβιώνουν τώρα.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δεινή. Χιλιάδες ασθενούν καθημερινά. Απαιτούνται επίμονες βιώσιμες προσπάθειες για να σταματήσει η εξάπλωση των ασθενειών. Σχεδόν το 80% των παιδιών της Υεμένης χρειάζονται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.

Ας μην αφήσουμε κανένα παιδί απροστάτευτο.

Ενισχύστε σήμερα κιόλας με μια δωρεά σας τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά σε επείγουσα ανάγκη στην Υεμένη και σε όλο τον κόσμο.

Με εκτίμηση και τις θερμότερες ευχαριστίες μας,
Σοφία Τζιτζίκου
Πρόεδρος