Δίνεις μια κλωτσιά; Βάζεις τρικλοποδιά σε πρόσφυγα; Παίρνεις βραβείο...


Βραβεύτηκε η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που κλωτσούσε πρόσφυγες.



Η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια, Petra Laszlo, πριν περίπου ένα χρόνο είχε γίνει ευρέως γνωστή και... μισητή για την σκηνή όπου φαίνεται να κλωτσάει και να βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα που κρατούσε αγκαλιά το παιδί του και έτρεχε να σωθεί από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Μετά τη περιστατικό, η Laszlo απολύθηκε από τον ακροδεξιό τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν ενώ δήλωσε ότι άδικα στοχοποιήθηκε και δαιμονοποιήθηκε. Από τότε, η Laszlo απέφευγε τη δημοσιότητα και προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλό προφίλ. 

Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες τοπική εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία κατά τη διάρκεια βράβευσής της για ένα 32 λεπτών ντοκιμαντέρ που αφορά την επανάσταση του 1956 στην Ουγγαρία κατά της κομουνιστικής κυβέρνησης, που εξανάγκασε 200.000 Ούγγρους να μεταναστεύσουν από τη χώρα... Το ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε από κρατικά κονδύλια και σκηνοθετήθηκε από τον σύζυγο της Laszlo, Gabor Laszlo.

Πραγματική ειρωνία να βραβεύεται για ντοκιμαντέρ με πρόσφυγες, η γυναίκα που έβγαλε όλη της την κακία πάνω σε πρόσφυγες...

με πληροφορίες από ft.com





enallaktikos