Τα παιδιά λιμοκτονούν στην Υεμένη.... (βίντεο)

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC για τα άφαντα θύματα του εμφυλίου

Πριν από λίγους μήνες ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι 14 εκατ. άνθρωποι στην Υεμένη -σχεδόν ο μισός πληθυσμός- λιμοκτονούν, ενώ περισσότερα από 370.000 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο τα πρόσωπα των παιδιών αυτών θα πάρουν μορφή και θα πάψουν να είναι αριθμοί χάρη στο ντοκιμαντέρ του BBC για την κατάσταση στην Υεμένη.

Σύμφωνα με το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, η ανταποκρίτρια του αραβικού BBC, Nawal Maghafi, ταξίδεψε μέχρι τη Saleem, μια περιοχή όπου απαγορεύεται η είσοδος σε ξένους εθελοντές, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και βασικών αγαθών, όπως το φαγητό. 

Οι εικόνες που μεταδίδει προκαλούν οργή: παιδιά αποσκελετωμένα να κλαίνε, όπως και οι γονείς τους που νιώθουν ανήμποροι να τα βοηθήσουν.

Τα νοσοκομεία δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων που λόγω της έλλειψης βασικών θρεπτικών συστατικών αδυνατούν να ξεπεράσουν ακόμα και το απλό κρυολόγημα. 

Εκτός από την έλλειψη χώρου, υπάρχουν και ελλείψεις σε φάρμακα για την θεραπεία τους. 

Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ βλέπουμε ότι ένα μικρό παιδί χάνει την ζωή του επειδή το νοσοκομείο δεν διαθέτει το κατάλληλο αντιβιοτικό για την θεραπεία της ασθένειάς του.

 Η μητέρα του και οι συγγενείς του κλαίνε μην μπορώντας να πιστέψουν ότι το αγοράκι χάθηκε μια για πάντα.

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη ξεκίνησε το 2015 μεταξύ δύο παρατάξεων που ισχυρίζονται ότι αποτελούν την κυβέρνηση της Υεμένης, μαζί με τους υποστηρικτές και τους συμμάχους τους. ότιοι αυτονομιστές και δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση του Αμπντ Ραμπ Μανσούρ Χαντί, που εδρεύει στο Άντεν, συγκρούονται με τις δυνάμεις των Χούτι και δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ. 

Την ίδια στιγμή, η Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε έχουν επίσης διεξάγει επιθέσεις, με την Αλ-Κάιντα να ελέγχει τμήματα της επικράτειας στην ενδοχώρα και κατά μήκος των ακτών.

Να σημειώσουμε ότι το βρετανικό BBC βρέθηκε στις περιοχές που βομβαρδίζονται από την σαουδαραβική συμμαχία, η οποία έχει υποστηρίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα ειρήνης.



Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ.

huffingtonpost