Ένα λεωφορείο-κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας (βίντεο)...



«Φροντίδα εν κινήσει»:





Η 1η στην Ευρώπη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας από τη ΜΚΟ PRAKSIS με την ευγενική χορηγία της Παπαστράτος και την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να προσφέρει στιγμές φροντίδας στους άστεγους συνανθρώπους μας.


Το λεωφορείο θα επισκέπτεται σημεία της Αττικής όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αστέγων. Το όχημα - μετά από τις απαραίτητες μετατροπές στο εσωτερικό του - θα προσφέρει τη δυνατότητα στους αστέγους να κάνουν μπάνιο, να λάβουν πρώτες βοήθειες και να εξεταστούν από γιατρό εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Επιπλέον, στους ωφελούμενους θα δίνονται είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες και ρούχα. Τέλος, κοινωνικός λειτουργός θα καταγράφει τις ανάγκες των αστέγων αλλά και θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε τυχόν επιπλέον ανάγκες τους. Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο. Το λεωφορείο αναμένεται να είναι είναι έτοιμο να φροντίσει τους άστεγους της Αττικής στα τέλη Μαΐου.




enallaktikos.gr