Μαθήτρια κατασκεύασε καινοτόμο αδιάβροχο υπνόσακο για να βοηθήσει τους άστεγους (βίντεο)...




Η Ιρλανδή μαθήτρια Λυκείου, Emily Duffy, σχεδίασε και κατασκεύασε έναν καινοτόμο υπνόσακο για να βοηθήσει τους άστεγους.

Συντάκτης | Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr


Η Duffy σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν ασφαλή υπνόσακο, έπειτα από μια ημέρα στους δρόμους του Δουβλίνου στο πλαίσιο εκστρατείας στήριξης για τους άστεγους της περιοχής.

Σύμφωνα με τους Irish Times, η Duffy, ξεκίνησε με την καταγραφή των μειονεκτημάτων που έχουν οι υπνόσακοι των αστέγων και στη συνέχεια προχώρησε στην σταδιακή βελτίωση του δικού της καινοτόμου σχεδίου.

Το τελικό προϊόν είναι ένας ελαφρύς υπνόσακος, με πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που προσαρμόζεται σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες.


Η εφεύρεση της μαθήτριας παρουσιάσθηκε πρόσφατα στην Τεχνολογική Έκθεση Νέων Επιστημόνων στο Δουβλίνο, η οποία φιλοξενεί τις εφευρέσεις νέων από όλη τη χώρα.

Η 15χρονη χρησιμοποίησε ελαφρύ, αδιάβροχο υλικό περιτυλίγματος με φυσαλίδες αέρα, αντικαθιστώντας το απλό ύφασμα που μπορεί εύκολα να βραχεί. Το υλικό με φυσαλίδες αέρα βοηθά, ώστε να διατηρείται ζεστό το εσωτερικό του υπνόσακου. Η Duffy πρόσθεσε και πυρίμαχη επένδυση στο εξωτερικό του υπνόσακου για περισσότερη ασφάλεια. 

Επειδή η ζωή στους δρόμους είναι πολύ επικίνδυνη, η μικρή εφευρέτρια τοποθέτησε στον υπνόσακο και ειδικές ανακλαστικές λωρίδες, οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να απεγκλωβιστεί γρήγορα.